Om

Jag som driver denna blogg heter Andreas. Det hela började någon gång för drygt 20 år sedan när jag och en kompis fick för oss att köpa snus för att det verkade som ”en kul grej”. På den tiden var det ingen åldersgräns för snus och vi köpte en dosa General portion som vi hade tillsammans (har för mig att den kostade ungefär 14:-). Vi gick från affären och tävlade om vem som kunde ha prillan inne längst tid och vi blev rätt snurriga båda två.

Väl hemma hos mig stängde vi in oss i mitt rum och jag var tvungen att gå ut för att komma till toaletten där jag spydde som en liten kalv. Trots den starten så fortsatte jag med snusandet…

När jag var 16 år så gav jag mig fan på att jag skulle lära mig att lägga in en levande prilla (hade gått över till General lös vid det här laget) så jag satt och tränade på detta tills jag inte längre fick munnen full med snus vid iläggning och utläggning. Det tog ett tag men sedan dess har det varit det naturliga sättet för mig. Hela vägen fram till och med lumpen var det General eller Grov som gällde. I och mer att mitt sociala liv förändrades något så började övergå till mer och mer portion, vilket gjorde att det blev dyrt men (enligt andra) fräschare.

Ett kort uppehåll från nyår 2005/2006 fram till nov 2007 då jag inte snusade alls. En tid då jag tänkte mer på snus än vad jag gjort någon annan gång i mitt liv. När jag väl började igen så var det inte ett alternativ att sluta. Kanske att jag gör det någon dag men det tar jag i sådana fall då.

Någon gång kring 2010 började snuspriserna stiga avsevärt på grund av höjd tobaksskatt, vilket gjorde att jag inte visste hur jag skulle ha råd att fortsätta. Både jag och min fru studerade och hade två små barn. Jag började kolla runt för att göra eget snus och hittade en hel del forum och testade mig fram. Jag körde i ugnen till att börja med men det var inte ett alternativ för mig så jag testade med riskokare – mitt snus var nu räddat.

Från det började jag sedan att blogga och skrev såklart ett recept på hur det går till göra snus hemma. Det tog fart och har till denna dag runt 100 000 visningar (rätt sjukt). Jag var då med och pratade snus på lite olika ställen (kolla länkar nedan) och har sedan dess utvecklat mitt intresse så pass mycket att jag nu kan starta denna blogg. Helt ägnad åt snus.

Om snuslukt på allmän plats:

http://sverigesradio.se/embed/publication/6143009

En reaktion till “Om

 1. Fått smaka ditt snus och över min förväntan!
  Så fort man öppnar dosan sprider sig lukten av tjära, luktar brasa endel också.
  Påminner om tiderna man sitter i skogen och umgås och grillar gott.
  Smaken när man stoppar in snuset sprider sig direkt i munnen, smak av tjära.
  En helt underbar smak i snus.
  Aldrig trott det var gott.
  Men det är mitt #1 favorit snus nu!
  5/5 dosor!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s