Tävling

Tävling för välgörenhet

Som så många andra gånger satt jag framför datorn och kollade Facebook. Det finns många som behöver hjälp av olika slag och jag brukar swisha pengar lite hit och dit när det är något som berör mig. Sen tänkte jag att det vore bra om det fanns möjlighet att skänka mer än någon hundring då och då. En tanke började formas. Det ledde till att lusläsa Skatteverkets och Lotteriinspektionens hemsidor för att ta reda på om jag kan anordna någon form av snuslotteri utan att bryta mot någon lag. Det kan jag inte. Däremot kan jag anordna en tävling där slumpen inte är avgörande och ha priser som inte består av pengar. Så nu har jag det. Detta är den första om om det blir lyckat så kommer jag att anordna fler.

Denna första gång kommer alla intäkter att oavkortat (jag står för alla kostnader för material och frakt från mina privata pengar) gå till Giving People, en organisation som hjälper barnfamiljer och arbetar mot barnfattigdom i Sverige. Vinsten för den som har den bästa texten kommer att vara 2 kg färdigt snus, gjort med all kärlek jag kan uppbåda i en snussats. Detta är alltså ett ypperligt tillfälle att vinna en färdig snussats, för såväl inbitna lössnusare som vänner till lössnusare som kan tänka sig att någon blir glad för detta. Jag tänker att jag också ska fylla på med deltagare och summa som varje person har skänkt – syns du inte efter ett par dagar så bör du höra av dig så att jag får chans att lägga in dig.

Regler:

 • Ingen under 18 år får vara med i tävlingen och alla bidrag av underåriga kommer tas bort.
 • Betala minst 50 kronor till Swishkontot nedan (har du inte swish men vill delta, kontakta mig. Ange: ”Snustävling Förnamn Efternamn” (ditt förnamn och ditt efternamn =))
 • Skriv ett minne/dikt om snus som tillåts publiceras på denna blogg.
 • Tävla genom att:
  • Publicera din text som kommentar till detta meddelande, eller
  • Maila texten till: kontakt@magistersnus.com
 • Vinnare och motivering presenteras genom denna blogg.
 • Se till att använda dig av ett mobilnummer som jag kan nå dig på när du swishar, annars blir det svårt att få tag på dig om du vinner.
 • Enbart tävlande bosatta i Sverige gäller (juridiska skäl).
 • Tävlingen börjar den 20:e juli och avslutas den 30:e augusti 2017.

Swish: 0723005984 (vill du bidra men inte tävla så går det också bra)
mail: kontakt@magistersnus.com

Deltagare hittills:

 • Patric Ilar 50:-
 • Richard Lundgren 50:- + 100:- + 150:- (skulle sätta in pengar varje gång han fyllde sin dosa med hemgjort snus, markering för välgörenhet och för att det är så mycket billigare att göra eget snus – stor high-five till dig!!)
 • Jokkos W 50:- (tävlar ej)
 • Robert Johansson 50:-
 • Daniel Carlsson 100:-
 • Johan Jonsson 50:-
 • Jonathan Duberg 100:-
 • Anne Loutonen 200:-
 • Henrik Larsson 100:-
 • Johan Malmsten 100:-
 • Kim Stattin 100:-
 • Anders Bäckström 50:-
 • Wilhelm Strandberg 100:-
 • Gustav Grunditz 50:-

Totalt: 1400 kronor!!

9 reaktioner till “Tävling för välgörenhet

 1. Rickard Lundgren:

  Jag tänkte helt enkelt så här. Jag snusar. Jag stånkar hemma portion eftersom frugan inte gillar lukten som blir vid lös stånk. Dock så finns det inte mycket som slår en god lös. Istället för att köpa lös. Så skickar jag en femtiolapp varje gång jag fyller min dosa fram till tävlings slut.

  Något riktigt intressant snus minne kan jag inte påstå att jag har. Jag har snusat sen alldeles för tidigt.,, dock så kan jag berätta att jag från första snusen blev frälst. Smaken konsistensen lukten… Man blir ju aldeles vattnig i munnen.

  Själklart så hoppas jag ju vinna men känner att när det är för en god sak skull så hoppas jag mest att mitt bidrag kan skänka glädje och trygghet till någon, och hoppas att jag aldrig ska hamna i den situationen där jag behöver hjälp. Tack från mig och lycka till med ditt fina initiativ.

  Gilla

 2. Robert Johansson:

  Fjorton somrar,höstar,vintrar och vårar.
  Det var så man röjde sin ålder, i en dagbok eller till tjejen där du trodde du hade halva inne.

  Men inget av det är mitt starkaste minne, det var när jag satt i en taxi med en fet Grov inne.

  Kompisen hade inte sin del att betala, så istället fick jag en ask av det grovmalda.

  Sen dess är jag fast, varenda minut, med dej gör jag aldrig slut.

  Tjugotre somrar,höstar,vintrar och vårar senare, dagbok och tjej är sedan länge glömt.
  Men minnet av min första snus, har jag djupt gömt.

  Med vänlig hälsning,
  Robert Johansson, Stolt 80-talist 🙂

  Gilla

 3. Älskar att laborera med hemmastånk.. det är lite som livet själv, ibland går det åt hellvette, ibland kan man stanna upp och Njuta, tänka på vilken resa man gått igenom för att komma dit man är, med en stor snus, vilka fantastiska människor man har korsat och va otroligt mycke man har lärt sig.
  Ja önskar av hela mitt hjärta att dessa människor vi hjälper kan få uppleva samma sak, kanske inte med snus.. men med hjälp på traven så de klarar av vardagen, förhoppningsvis gör dem redan det och pengarna dem får går som sagt vardagen.. tack för att ja får delta <3.

  Gilla

 4. Anne L:

  Snus unites, ending all fights.
  Bröder och systrar gemensamt har snus,
  små gåvor tillsammans kan bygga ett hus.
  Ingen varandra dömer,
  enade vi står i drömmen,
  i en värld där många lider,
  vill vi gå mot bättre tider.
  Att ge är att få,
  de som detta förstå,
  har ett hjärta av guld
  och en läpp fylld av mull.
  Vi är skapta i olika former går mot olika håll,
  alla har sitt kors att bära,
  livet är nära o kära,
  ibland går stämman åt moll.
  Snusare förenas för familjer med små, vinsten blir att hjälpa så,
  alla är vi lika,
  fattiga som rika,
  färgade eller vita,
  in the end är skillnaderna små.
  Giving people some hope in the dark, live & let live giving hope a small spark, for children a light leading them towards a brighter future,
  for their parents a aid this contest was an idea from a teacher.
  A step in the right direction one day at a time,
  slowly but shorely it will all be just fine.
  From us Snuslovers! Peace 👊
  by: LONEWOLF.

  Gilla

 5. Mitt bästa snusminne var nog när jag fick träffa sköna lirare och snusare i åfors den 2 juli nu i år fick smaka massor av gött snus och fick många bra tips och trix. Jag fick även en ok recension av magistern sj på mitt eget stånkade snus som jag knappt vågade visa fram och du gillade det.

  Jag

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s